Stoïcijns naar de olympische 5000 meter.

In de aanloop naar vijf kilometer schaatsen in Sochi, komen de schaatsers Sven Kramer en Jorrit Bergsma beide tot typisch stoïcijnse uitspraken.

Zo verwoord Sven zijn onverstoorbare houding in de opmerking: “Jorrit hijgt al langer in mijn nek, hij is gewoon een heel goede schaatser. Ik heb hem hier nog weinig gezien, maar dat boeit ook niet. Ik heb toch geen grip op anderen. Ik kan alleen maar zorgen dat ikzelf beter ben dan ik ooit ben geweest. Dat zou genoeg moeten zijn.”

Jorrit laat zich ook niet gek maken en merkt nuchter op: “Voor mij is dit een wedstrijd als alle anderen. Na honderd meter linksaf. Ik ga proberen het uiterste uit mezelf te halen, meer kan ik niet doen.”

20140208-122201.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *